Biografie

 

Merwedestraat 5, Haarlem

Ik ben in 1942 geboren in Haarlem, Merwedestraat 5. Mijn ouders werkten als ziekenverzorgers in de psychiatrische kliniek Vogelenzang te Bennebroek. Ze kregen vier zonen. Sinds 1957 woon ik in Apeldoorn. Inmiddels ben ik de pater familias. Uit een eerste huwelijk heb ik twee zonen, een tweede huwelijk bracht twee dochters voort. Een dieptepunt was het overlijden in 2001 van mijn 10-maanden jonge kleinzoon Roy, na een reeks medische missers.

 

 

 

 

Fietsen langs de zee

Het grootste deel van mijn arbeidzame leven was ik hoofdanalist, klinische chemie. Mijn laatste functie was projectmanager. Aan de Open Universiteit behaalde ik het doctoraal arbeids- en organisatiepsychologie. Naast lezen en schrijven, houd ik van fietsen. De boerenfox Vasja (2002) gaat nog steeds graag mee. Ik ben een dierenvriend.

De laatste romans die me boeiden waren: Vaak ben ik gelukkig (Jens Christiaan Gr√łndahl) en Zielsverwanten (Laura Wilson). Ook indruk maakten eerder Nietzsche (A. Vloemans), De ontdekking van de aarde (Peter Westbroek) en Brieven uit Apeldoorn (Ecco Staller).

Als ‘eeuwige student’ volgde ik onder meer diverse schrijfcursussen.