Roy R.


Roy R.  & andere korte verhalen

Roy Raûl

Hoewel de verhalen uiteenlopen van realistisch tot fictief, staat in elk verhaal centraal het verlangen naar liefde. Naar verwachting zal de verhalenbundel in het voorjaar van 2018 verschijnen en bestaan uit achtentwintig verhalen. Omvang: omstreeks 210 pagina’s.

De titel is naar het gelijknamige verhaal: grootvader neemt wraak op de dood van zijn kleinzoon Roy als gevolg van een reeks medische missers. Verrassend einde.

 

 

 

 

Enkele verhalen

Doodsteker:               Man neemt wraak op zijn overspelige vriendin. Verrassend goed geschreven – de jury van  CODA & de Stentor, 2006.

Zonnebloem:             Grote emoties worden suggestief voor het voetlicht gebracht – de jury van Schrijven in de zomer, Markant 2003.

Vurenhout:                 Een oudere timmerman klust voor zijn vakantieplekje aan de Rijn.

Boela in Verlatingsangst

Zuurstof:                    Een hardloper vraagt zich af hoe zijn doodzieke zwager aan zuurstof komt.

Beer:                           Dochter kijkt voor de patrijspoort van de wasmachine uit naar haar knuffel.

Hebzucht:                  Een man is ontevreden over het postuur van zijn vrouw.

Verlatingsangst:        Een hond voelt zich ’s nachts eenzaam in de keuken van een vakantiehuisje.

Noodrem:                  Een jeugdherinnering als de trein Den Dolder passeert.

 

Het begin van Doodsteker (dagblad de Stentor, 2006)

Als een naaktslak schuift haar vinger over mijn onderbuik. Denkt ze aan de laatste aflevering van Sex in the city? Met een uiterste inspanning houd ik me doodstil. Hoe laat zou het zijn? Ik open mijn ogen half. De wekker geeft kwart over twee aan. De slaapkamer ruikt naar rozen, sterker dan tegen middernacht. Waarom wilde ze niet met me vrijen en trok ze het laken tot over haar oren? Had ze werkelijk hoofdpijn? Alsof ik moeder hoorde.

Bij het diner hadden we lange tijd zwijgend tegenover elkaar gezeten. Ze was moe, zei ze ten slotte, van alle indrukken. Ook later op de avond kon ik haar niet vlot trekken. Zijn we na amper vijf jaar een te lang getrouwd paar? Is bij haar de grote verveling binnengeslopen? Natuurlijk niet, ze wil het nu goedmaken, mijn lieverd. Straks schuifelen we een tijdje naakt door de slaapkamer, om opgewonden in bed te belanden. Dance me to the end of love, dat zal ik dadelijk in haar oor neuriën, meeslepend als Leonard Cohen.